Workshops Tekenen

Workshops

“Maar ik kan helemaal niet tekenen!”

Een van de meest gehoorde opmerkingen in onze workshops. NEE je hoeft dus niet te kunnen tekenen. Wij leren je hoe je binnen je eigen beroep gebruik kunt maken van visuele communicatie, maar ook waarom dit zo goed werkt.

Zakelijk tekenen, design-thinking en LEREN-LEREN met tekenen.
Vanaf 3 uur inspiratiesessies, een e-learning module tot aan 3-daagse workshop voor verdieping binnen het tekenen, kunnen wij op locatie aanbieden. Ook onze eigen locatie in centrum Den Haag is zeer geschikt om met grote groepen een workshop te volgen. Leuk voor of na een vergadering! U bent van harte welkom.

Vragen die in de workshops beantwoord worden:

 • Waarom werkt visueel communiceren zo goed?
 • Hoe teken je smart & simpel?
 • Hoe kan je toegepast tekenen in je eigen werk, met je eigen doelstelling?
 • Hoe kan je anderen ook laten tekenen?

Informeer naar de mogelijkheden via info@studioleff.nl

Workshop SLIM leren met de kracht van TEKENEN

Studenten leren graag met ondersteuning van visuele middelen. Er zijn momenten waarop zij moeite hebben met leren of de manier waarop ze denken te moeten leren. Met de kracht van tekenen kun je studenten laten hoe zij kunnen leren zonder snel de focus te verliezen. Naast alle digitale skills is dit een waardevolle offline skill voor leerlingen!

 

Na deze sessie weet je hoe je morgen op jouw eigen school studenten al kunt laten leren, doormiddel van de kracht van tekenen. Daar is geen tekentalent voor nodig van jou als docent, noch van de student, maar leren met lef(f).

 

 • Je leert de theorie en wetenschappelijke onderbouwing van de kracht van tekenen
 • Je leert de basistechnieken om zelf versneld tekenen in te zetten
 • Je krijgt handvatten om tekenen als leertool in de klas in te zetten

 

Er is gebleken uit onderzoek dat een studiedag een hogere rendement behaald als de school daarna een handvat biedt om de informatie ook meteen toe te passen in de klas. Ik bied deze mogelijkheid ook doormiddel van toegang aan de Nationale Teken Challenge. Deze Challenge is een wekelijkse/ maandelijkse les waarbij de student via een filmpjes mee-tekent met onderwerpen die vallen onder Loopbaan en Burgerschap-lessen. Klik HIER voor meer informatie.

Workshop Zakelijk tekenen

In een workshop van een dag leren jullie:

 • Waarom visueel communiceren zo’n enorme impact heeft. Het is ongelooflijk waarom we deze kans te vaak laten liggen!
 • Tekenen als taal – Uhh, ik hoef dus niet te kunnen tekenen? Nee, je hoeft niet te kunnen tekenen.
 • Tekeningen toepassen in jouw werk. Of het nu gaat om een presentatie, een projectplan, een proces. Je kunt tekeningen toepassen om meer effect te bereiken.
 • Tips en trics om snel een mooi resultaat te bereiken Yes! Iedereen kan tekenen!
  Wanneer jullie kiezen voor een workshop van een dagdeel, leert de trainer jullie de basis van zakelijk tekenen. Je kunt er aan proeven én wat je hebt geleerd direct toepassen. In een workshop van een dag kunnen we actuele onderwerpen uit jullie werk uitwerken in tekeningen.